Beskärning

Genom att beskära träd på rätt sätt främjar man deras hälsa och tillväxt. När du tar bort döda, skadade eller sjuka grenar minskar du risken för infektioner och sjukdomar. Beskärning kan också förbättra luftcirkulationen och ljusgenomsläppet i trädkronan, vilket gynnar tillväxten av nya skott och grenar.
Beskärning: Skapa vackra hem och trädgårdar

Beskärning: Skapa vackra hem och trädgårdar

Både träd, buskar och häckar behöver ibland beskärning. Vi på Nice Garden utför alla typer av beskärningsarbeten såsom föryngringsbeskärning, formbeskärning, kronreducering, hamling med mera. Vi arbetar främst kring Danderyd, Lidingö och Bromma. Arbetet kring beskärning utförs med korrekt teknik av våra arborister som har många års erfarenhet av beskärning.

Beskärning kan förbättra säkerheten genom att eliminera riskfaktorer. Genom att ta bort överhängande eller instabila grenar minskar du risken för att de bryts av och orsakar skador på egendom eller personer. Beskärning kan även bidra till att forma trädet på ett sätt som minskar risken för att det ska bli för tungt eller obalanserat, vilket kan leda till att trädet inte får rätt förutsättningar att överleva. Med beskärning kan du även förbättra utseendet och formen på ett träd. Genom att ta bort oönskade grenar eller forma trädet kan du skapa en mer symmetrisk och attraktiv krona. Detta kan vara särskilt viktigt för träd som växer i trädgårdar eller parker där estetiken spelar en stor roll.

Beskärning hjälper till att förebygga spridningen av skadedjur och sjukdomar i trädet. Genom att ta bort infekterade grenar eller delar av trädet minskar du risken för att skadedjur eller sjukdomar sprids och orsakar skada på hela trädet. Äldre träd underhållsbeskärs för att främja fortsatt frisk utveckling av trädet, medan yngre träd i första hand beskärs för att främja harmonisk tillväxt.

Professionella beskärare: Vi lyfter din utemiljö

Det är viktigt att notera att beskärning av träd bör utföras på rätt sätt och vid rätt tidpunkt. Det kan vara klokt att anlita professionella arborister eller trädvårdsexperter för att genomföra beskärningsarbetet och för att få råd om bästa metoder för beskärning av olika trädarter. Vi på Nice Garden erbjuder professionell hjälp och expertis när det kommer till beskärning av träd, buskar och häckar. Tveka inte att ta kontakt med oss!

Beskärning av träd kan enkelt delas in i två kategorier, nämligen beskärning av fruktträd i syfte att ge mer frukt och välmående, respektive beskärning av övriga träd för att behålla dessa välvuxna, livskraftiga och estetiskt tilltalande i sin omgivning. Kanske känner du igen dig i att det kan uppstå lite huvudbry när det börjar bli dags att beskära fruktträden? Det gäller att beskära på ett sådant sätt som både ger mer frukt samtidigt som träden ska passa in estetiskt i trädgårdsmiljön. Men oroa dig inte, det är precis det vi är här för att hjälpa till med!

Det finns fördelar med beskärning för i stort sett alla sorters träd, oavsett vilket slags träd det är. Med hjälp av beskärning kan du både få finare träd, bättre skörd och bidra till välmående och friska träd.

Professionella beskärare: Vi lyfter din utemiljö

Finare träd

Övervuxna träd tenderar ofta att få din trädgård att se ovårdad ut. Genom att beskära träden kan du ge hela din trädgård ett lyft.

Bättre skörd

När det gäller fruktträd får du bättre skörd av frukt när träden blir beskurna och omhändertagna på rätt sätt. Träd som inte sköts om på rätt sätt tenderar att ge mindre skörd.

Välmående

Alla träd är beroende av ett visst underhåll för att de ska må bra. Ge dina träd en chans till ett friskt utvecklande och välmående!

Vi hjälper dig med alla typer av beskärning

Föryngringsbeskärning

Föryngringsbeskärning

Många olika sorters växter mår bra av att emellanåt föryngringsbeskäras. Med tiden kan buskar och andra växter börja se risiga ut och bli glesa. När detta händer med växtlighet sker blomningen i mindre utsträckning och sker ofta endast långt upp i topparna. I dessa fall är det bättre att låta buskarna börja om, vilket innebär att stora delar av buskar beskärs för att ge dessa en bra och välbehövlig nystart.

Formbeskärning

Formbeskärning

Formklippta växter skapar en alldeles speciell trädgårdskänsla och får blommande perenner och buskar att kännas ännu mer förtjusande. Det behövs inte många formklippta växter i trädgården för att den ska få ett lyft. Du kan både ha en helt formklippt trädgård eller blanda både friväxande och formklippta växter för en kontrastverkan. Med formklippta växter får du en harmoni och kontinuitet i din trädgård som bidrar till att rabatterna och utemiljön upplevs intressant och vacker.

Kronreducering

Kronreducering

En kronreducering utförs ofta när trädet blivit för stort för sitt tilltänkta område eller om det skymmer önskvärd sikt eller sol. Äldre träd har däremot ofta en härlig karaktär som många anser vara värd att bevara. Men med en kronreducering kan du uppnå ett mer luftigt träd som släpper igenom mer ljus och sikt samtidigt som trädet behåller sin naturliga karaktär.

Hamling

Hamling

Hamlade träd får vanligtvis ett längre liv då de samlar på sig många andra organismer såsom mossor, lavar och insekter. Dessa träd blir ofta ihåliga med tiden och kan efter ett tag fungera som hem åt fåglar och andra djur. Hamlade träd blir värdar för djur och organismer med väldigt mycket mångfald. Dessutom tar hamlade träd inte upp lika mycket plats och de små kronorna gör att trädet inte tar upp lika mycket av vattnet från marken. Hamling är en gammal teknik som använts under en väldigt lång tid.

Fruktträd

Fruktträd

Genom att årligen beskära fruktträd hjälper du träden att skapa en luftigare krona. Detta gör i sin tur att dessa släpper in mer ljus och på så sätt förebygger sjukdomar och angrepp. Underhållningsbeskärning av fruktträd gynnar även knoppsättningen som bidrar till en god skörd.

Häck

Häck

De allra flesta typer av häckar mår bra av att årligen få en del av sin årstillväxt beskuren. Detta gör att häcken blir välförgrenad och tätare, som i sin tur innebär en tydlig avgränsning och ett bra insynsskydd för din tomt. När en häck har blivit förvuxen och alldeles för hög kan det krävas kraftigare beskärning som ger häcken en nystart så att den kan börja om och på sikt återta sin ursprungliga form och höjd. Det är fördelaktigt att beskära häckar två gånger per år för att få en tät och fin häck.

Beskärning: Så ser vår process ut

Hembesök

1. Hembesök

Första steget i processen kring beskärning av träd, buskar och växter är ett kostnadsfritt hembesök. Vi på Nice Garden kommer hem till dig för att göra en analys av din trädgård eller uteplats som projektplaneringen sedan baseras på. I detta steg av processen har vi en dialog med dig för att få en förståelse för dina önskemål och behov inför beskärningen.

Offert

2. Offert

Efter hembesöket tar vi fram en offert där alla kostnader kring beskärningen ingår. Offerten baseras på det vi kommit överens om tillsammans med dig under hembesöket. Därefter kan du luta dig tillbaka så sköter vi resten!

Utförande

3. Utförande

Utefter den projektplan och tidsplan som tagits fram inleds beskärningen. Våra experter tar hand om allt! Vi håller alltid nära kontakt med dig som kund under arbetets gång och ger löpande uppdateringar.

Därför ska du välja Nice Garden för beskärning

\

Professionell expertis

Vårt team med professionella arborister har lång erfarenhet och expertis inom beskärning. Vi erbjuder alltid högsta kvalitet av både verktyg, teknik och arbete för att säkerställa högsta kvalitet för ett hållbart och vackert slutresultat.

\

Skräddarsydda lösningar

Vi vet att all växtlighet är unika och att alla våra kunder har olika stil, önskemål och behov. Därför ser vi alltid till att skapa skräddarsydda lösningar utifrån dina önskemål som passar dina växter, träd och buskar samt din unika stil och dina behov. Personlighet är viktigt när det kommer till hem och utemiljö, och vi vill göra dina drömmar till verklighet!

\

Kundfokus och tillgänglighet

Vi på Nice Garden har alltid kunden i fokus och ser till att leverera den bästa möjliga servicen till våra kunder. Vårt mål är alltid att du som kund ska känna dig nöjd, trygg och säker med ditt val av beskärare.

\

Gedigen erfarenhet

Vi på Nice Garden har lång erfarenhet av beskärning av buskar, träd och häckar. Hos oss finns utbildade och erfarna arborister, vilka säkerställer att all beskärningen uppnår högsta kvalitet och bästa möjliga slutresultat.

\

Goda referenser

Våra kunder väljer oss för att vi alltid sätter dem i fokus och är professionella i allt vi gör. Vi arbetar alltid effektivt och med största noggrannhet för att du ska få bästa möjliga resultat som håller länge.

Beskärning

Frågor & svar

När kan man beskära prydnadsbuskar?

Det beror helt på vilken buske det handlar om. På vårvintern ska sommar- och höstblommande prydnadsbuskar samt fruktträd beskäras. På våren rekommenderar vi att du beskär buskar som blommar på årets skott, som till exempel rosbuske och lavendel. Det kan vara en god idé att rådfråga en expert när det gäller beskärningen.

När ska man klippa och beskära buskar och häckar?

Buskar och häckar brukar ofta beskäras på våren innan växtsäsongen börjar. Häckar klipps dessutom oftast en gång till lite senare på säsongen, detta för att de ska behålla sin form och inte växa sig för stora.

Hur hårt kan man beskära träd?

Beskärning av träd måste anpassas efter trädets förmåga att återhämta sig. Vissa trädslag är väldigt livskraftiga och kan beskäras mycket hårt alternativt hamlas, såsom pil och ask. Andra sorters träd är mycket känsliga såsom exempelvis plommonträd. Det finns olika tumregler för hur mycket som kan beskäras vid ett enstaka tillfälle. Vi på Nice Garden har lång erfarenhet av beskärning och bred kompetens inom området. Tveka inte att kontakta oss om du behöver hjälp med beskärning!

Var klipper man vattenskott på äppelträd?

Vattenskott ska du klippa alldeles intill grenen som de växer på. Men det är viktigt att du är noggrann med att inte skada grenen i sig. Ofta är skotten kraftiga, och det krävs lite finess för att inte skada något omkring vattenskotten.

Vi tar ansvar för hela ditt projekt – från start till slut.
Kontakta oss så hjälper vi dig komma igång!
Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Integritetspolicy
Vi hjälper dig komma igång

Kontakta oss

Telefon

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Integritetspolicy