Träaltan

En altan kan utformas på många olika sätt, från ett enkelt trädäck till ett exklusivt uterum med räcke, belysning, markiser, utekök och mycket mer. Vi hjälper dig att utforska möjligheterna att bygga din drömaltan, allt från funktion till materialval och utseende.

Bygga träaltan med Nice Garden

Planerar du att bygga en träaltan och letar efter professionell hjälp? Då kan vi på Nice Garden erbjuda dig enastående snickeriarbete och smidig kommunikation genom hela processen. Våra hantverkare arbetar främst kring Danderyd, Lidingö och Bromma och levererar alltid högsta kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Oavsett om du vill bygga en helt ny träaltan eller ge din befintliga altan ett lyft kan våra duktiga snickare hjälpa dig med din altan och allt runtomkring. Vill du ha en altan med nivåskillnader, infälld belysning, pergola, passande markiser eller kanske till och med en altan med utekök? Vi hjälper dig med allt!

Med vår erfarenhet och expertis kan vi utforma altanen på ett sätt som både passar ditt hus, din trädgård och dina estetiska preferenser. Vi ger förslag och idéer baserat på vår erfarenhet och kunskap om trädgårdsdesign och arkitektur, vilket kan bidra till att skapa en attraktiv och funktionell altan som kompletterar resten av ditt utomhusutrymme.

Bygga träaltan: Gör drömmen till verklighet

Bygga träaltan: Gör drömmen till verklighet

En altan kan utformas på många olika sätt, från ett enkelt trädäck till ett exklusivt uterum med räcke, belysning, markiser, utekök och mycket mer. Vi hjälper dig att utforska möjligheterna att bygga din drömaltan, allt från funktion till materialval och utseende. För oss är det viktigt att du som kund är nöjd med ditt val av snickare och att din altan blir precis som du drömt.

Det finns en hel del alternativ när det kommer till att piffa upp uteplatsen, och när det gäller träaltaner är det bara din egen fantasi som kan stoppa dig. Möjligheterna kring din träaltan är oändliga. En tråkig uteplats kan helt plötsligt förvandlas till en mysig samlingsplats för familj och vänner med hjälp av en altan. Med altanbelysning och en soffhörna kan du spendera kvällstimmarna på din mysiga altan, eller varför inte skapa en grillplats för sommarmiddagarna, eller kanske vill du bygga in ett härligt spabad? Vi på Nice Garden kan hjälpa dig med alla delar!

Vi hjälper dig att bygga träaltan

Med vår expertis kan vi ge vägledning och råd när det gäller att välja lämpliga material för altanen. Vi kan hjälpa till att bedöma vilka material som passar bäst för dina specifika behov och förutsättningar, inklusive hållbarhet, väderbeständighet och underhållskrav. Genom att använda högkvalitativa material säkerställer man att altanen eller pergolan blir hållbar och långvarig.

​Att bygga en altan kan innebära att man behöver ta hänsyn till bygglovsregler och tillstånd från kommunen eller myndigheterna. Nice Garden kan hjälpa till att navigera genom dessa processer och se till att alla nödvändiga tillstånd erhålls och att altanen byggs i enlighet med alla relevanta regler och föreskrifter. Sammanfattningsvis är det viktigt att ha kunniga personer när man bygger altaner för att säkerställa konstruktionssäkerhet, välja lämpliga material, hantera byggprocessen och tillstånd, skapa en attraktiv design och uppnå kostnadseffektivitet.

Allt detta har vi på Nice Garden, med vår kunskap och erfarenhet bidrar vi till en framgångsrik altan eller pergola som uppfyller dina behov och förväntningar.

Vi hjälper dig att bygga träaltan

Skräddarsydda lösningar för dig som vill bygga träaltan

Det finns många olika tralltyper att välja mellan när det kommer till träaltaner, och även en del för- och nackdelar med vardera. Det kan kännas som en djungel att navigera sig fram mellan dessa materialval, därför hjälper vi dig även med det.

Tryckimpregnerad trall i furu är ett av de vanligaste materialvalen av träaltan. Detta material är motståndskraftigt mot röta tack vare den impregneringsvätskan som får träet att hålla i många och åter många år. Med tiden får materialet en silvrig ton och kräver underhåll i form av rengöring, slipning och oljning för att förlänga livstiden.

Sibirisk lärk är en annan vanlig tralltyp som har en naturlig motståndskraft mot röta. Detta beror på att den är senvuxen vilket gör den motståndskraftig. Lärken får även en snygg grå ton efter att den har fått ligga ett tag.

Tropiska träslag har ett naturligt skydd i sig eftersom de kommer från delar av världen där det regnar mycket under korta perioder, vilket ger träet en naturlig impregnering. Även dessa träslag blir silvergråa med tiden. Ädelträ är ett annat alternativ som passar bra för träaltaner.

Det finns många andra material att välja mellan, såsom träkomposit som är nästintill underhållsfritt, eller värmebehandlat trä som är mer tåligt mot röta och svamp. Vi på Nice Garden har lång erfarenhet av att bygga träaltaner och kan även ge dig rådgivning vid materialval.

Träaltan: Så ser vår process ut

Hembesök

1. Hembesök

Processen för att skapa en träaltan inleds med ett kostnadsfritt hembesök. Våra specialister besöker ditt hem och gör en analys av din trädgård eller uteplats. Vi håller en öppen dialog med dig för att förstå dina önskemål och behov inför byggandet av träaltanen. Vi assisterar även i val av lämpligt material för konstruktionen.

Design

2. Design

Efter det avslutade hembesöket påbörjar vi projektplaneringen för din träaltan där vi skapar en detaljerad plan och tidsram för hela projektet. Planen baseras på våra gemensamma överenskommelser.

Offert

3. Offert

Efter designplaneringen utarbetar vi en offert som inkluderar alla kostnader. Offerten baseras på överenskommelserna från det inledande hembesöket. Därefter kan du luta dig tillbaka och låta oss ta hand om resten!

Utförande

4. Utförande

Enligt den upprättade projektplanen och tidsramen påbörjas byggandet av träaltanen. Våra experter tar hand om allt från leverans till konstruktion och slutbesiktning. Vi håller kontinuerlig kontakt med dig som kund under hela processen och ger löpande uppdateringar.

Utförande

5. Slutbesiktning

När arbetet är slutfört genomför vi en slutbesiktning för att säkerställa det bästa möjliga slutresultatet och högsta kvalitet för din träaltan. Vi strävar alltid efter att arbeta effektivt utan att göra avkall på kvaliteten!

Därför ska du välja Nice Garden när du ska bygga träaltan

\

Professionell expertis

Vi på Nice Garden besitter lång erfarenhet och expertis inom byggnation av träaltaner. Vi strävar alltid efter att erbjuda högsta kvalitet av material och arbete för att säkerställa att din träaltan blir den bästa möjliga och skräddarsydd efter dina behov. Vi har kunskapen om hur man planerar och konstruerar en hållbar och säker träaltan av högsta kvalitet.

\

Skräddarsydda lösningar

Vi förstår att varje individ är unik med olika stilar, önskemål och behov. Därför strävar vi alltid efter att skapa skräddarsydda lösningar som passar din unika stil och dina behov när det gäller träaltaner. Personlighet är avgörande när det handlar om hem och utemiljö, och vi är här för att förverkliga dina drömmar!

\

Kundfokus och tillgänglighet

På Nice Garden har vi alltid kunden i fokus och strävar efter att leverera den bästa möjliga servicen när det gäller träaltaner. Vårt mål är att du som kund ska känna dig nöjd, trygg och säker med ditt val av snickare. Vi dokumenterar noggrant arbetet och håller nära kontakt med dig under hela projektet.

\

Exklusiva premiumlösningar

För dem som söker en mer lyxig och exklusiv känsla hemma erbjuder vi på Nice Garden exklusiva premiumlösningar för träaltaner. Våra professionella experter strävar alltid efter högsta möjliga kvalitet, oavsett om det gäller material, utförande eller design.

\

Gedigen erfarenhet

Med många års erfarenhet inom byggnation av olika typer av träaltaner hjälper vi på Nice Garden dig att skapa den perfekta träaltanen för din utemiljö. All vår kompetens finns in-house, vilket garanterar hög kvalitet och expertis genom hela processen.

\

Goda referenser

Våra kunder väljer oss för vår professionella approach och för att vi alltid sätter dem i fokus. Vi arbetar effektivt och noggrant för att säkerställa att du får långvariga och högkvalitativa resultat. Vårt mål är att förverkliga din dröm om den perfekta träaltanen!

Träaltan Stockholm
Träaltan Nice Garden

Träaltan

Frågor & svar

Vilket träslag passar bäst till en altan?

Det är vanligt att altaner byggs av tryckimpregnerat virke, vilket är bra på att stå emot röta som kan uppstå i fuktiga utomhusmiljöer och passar därför bra i vårt svenska klimat. Det vanligaste träslaget är furu men även olika typer av ädelträ förekommer ofta, exempelvis teak, mahogny och ek.

Hur stor får en altan vara?

En marknära altan räknas som ett trädäck och kan i princip vara hur stor som helst. Bygger du däremot en upphöjd altan är det viktigt att den förhåller sig till husets proportioner. Är den upphöjda altanen högre än 0,6 meter så kommer det troligen att krävas ett bygglov för detta. Ska du bygga ett extra rum av din altan, med tak och räcken eller inglasning kommer det också mest troligen att krävas ett bygglov, vilket förutsätter att altanen inte avviker från detaljplanen i området där du bor. Ta reda på om du behöver ansöka om bygglov och om det finns en detaljplan i ditt område genom att kontakta din kommun.

Kan man bygga en pool eller badtunna på altanen?

Vill du ha utrymme för en badtunna, liten pool eller ett utekök så går det att ordna under planeringen av din altan. Du kan även bygga in dessa faciliteter i efterhand i en redan färdig altan, men smidigast är förstås att planera det från början. En pool eller badtunna ställer högre krav på virket.

Vi tar ansvar för hela ditt projekt – från start till slut.
Kontakta oss så hjälper vi dig komma igång!
Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Integritetspolicy
Vi hjälper dig komma igång

Kontakta oss

Telefon

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Integritetspolicy